Puikoissa – 23 tietä huippukapellimestariksi

Kirja julkaistiin keskiviikkona 27.9.2017

Miksi Suomesta on tullut niin monia kansainvälisestikin menestyneitä kapellimestareita? Tämän kysymyksen esitin Okko Kamulle jo vuosituhannen vaihteessa, haastatellessani häntä yleisötilaisuudessa Finlandia-talolla Helsingin kaupunginorkesterin konsertin jälkeen.

Kesällä 2015 aloin valmistella asian tutkimista syvällisemmin haastattelupyynnöillä ja ilokseni sain kiireisiltä kapellimestareilta pelkästään myönteisiä vastauksia. Päätinkin sitten, että tehdään aiheesta kirja.

Mukana ovat: Jorma Panula, Leif Segerstam, Okko Kamu, Osmo Vänskä, Atso Almila, Jukka-Pekka Saraste, Esa-Pekka Salonen, Ari Rasilainen, John Storgårds, Tuomas Hannikainen, Sakari Oramo, Hannu Lintu, Susanna Mälkki, Jan Söderblom, Anna-Maria Helsing, Jukka Iisakkila, Dima Slobodeniouk, Pietari Inkinen, Eva Ollikainen, Dalia Stasevska, Santtu-Matias Rouvali ja Klaus Mäkelä. Kansainvälistä näkökulmaa täydentää brittikuoronjohtaja ja kapellimestari Simon Halsey.

Seuraavaksi olikin loogista laajentaa näkökulmaa yritys- ja organisaatiojohtamisen puolelle. Halusin ristivalottaa orkesterimaailman osaamista muiden alojen huippujohtajien näkemyksillä. Sain mukaan neljä todellista edelläkävijää: presidentti Tarja Halonen, museonjohtaja Susanna Pettersson, bisnesmies ja neuvonantaja Pekka Viljakainen, sekä muutosjohtaja ja -valmentaja Heidi GutekunstHeidän osuutensa on kirjan elektronisessa versiossa kokonaisuudessaan. 50 sivuisen johtaja-osion voit ladata ilmaiseksi pdf-tiedostona täältä.

Yksittäisen kirjan hinta netistä, kustantajan kotisivujen kautta: Docendo 14,90 €, e-kirja 11,90 €.

Valoisaa syksyä, antoisia konsertti- ja lukuelämyksiä!

Advertisement

1 thought on “Puikoissa – 23 tietä huippukapellimestariksi

  1. Päivitysilmoitus: Tunne orkesterisi 11.11.2021: Harjoituskopista korokkeelle – Tunne orkesterisi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s