Valmentaja

Kiinnostukseni mielen valmentamiseen syntyi luonnollisesta tarpeesta. Kärsin opiskeluaikaan suuresti esiintymisjännityksestä. Kieltäydyin lääkitsemästä itseäni betasalpaajilla, koska aavistin että ongelmaan täytyy olla luonnollisempikin ratkaisu. Tästä alkoi pitkä ja mutkainen polku, jonka varrelta löytämieni oppien jakamisen edelleen koen miltei velvollisuudekseni: mitä varhaisemmin löytää sopivat työkalut, sitä nopeammin pääsee kiinni itse asiaan.

Neuro Linguistic Programming on kokoelma metodeja, joilla voimme muuttaa ajatteluamme ja sitä seuraavaa toimintaamme sopusointuisemmaksi arvojemme ja tavoitteidemme kanssa. Voimme vapautua niistä opituista tavoista ja tottumuksista, jotka eivät enää tunnu ajankohtaisilta ja tarpeellisilta.

NLP:n avulla voimme tunnistaa erilaisia tapoja kommunikoida, ymmärtää toisiamme paremmin ja samalla oppia laajentamaan ja soveltamaan omia vuorovaikutustaitojamme tullaksemme helpommin ymmärretyiksi. NLP:hen kuuluu olennaisesti kontakti ei-tietoisen mielemme viisauteen, vaistoihimme ja intuitioon.

NLP:ssä on valtava määrä harjoituksia ja ”työkaluja”, jotka on koottu eri alojen huippuosaajien toimintamalleista. Ne on muokattu selkeiksi ja opittaviksi kokonaisuuksiksi, jotta kuka tahansa asiasta kiinnostunut voi niitä kokeilla ja soveltaa omiin tarpeisiinsa. Teoreettinen hahmottaminen ja jäsentely yhdistetään luontevasti käytännön toimintaan.

Olen suorittanut seuraavat NLP tutkinnot:

  • NLP Practitioner 2013, True Hearts NLP Finland, kouluttajana Reetta Vanhanen
  • NLP Master Practitoner 2014, True Hearts NLP Finland, kouluttajana Reetta Vanhanen
  • NLP Associate Trainer 2015, VMT koulutus, kouluttajana Veli-Matti Toivonen
  • NLP Trainer 2016, VMT koulutus, kouluttajana Veli-Matti Toivonen

Erinomainen kirja aiheesta on NLP perusteet, jonka voit ostaa e-kirjana ja ladata täältä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s