Teppo Ali-Mattila

Mikä elämässä on oikeasti tärkeää?

Itselleni nousee päällimmäisenä mieleen:

  • merkityksellisyys: se mitä ajattelen, puhun ja teen tuntuu mielekkäältä ja omalta osaltani olen mukana tekemässä maailmasta hitusen verran parempaa paikkaa jälkeeni tuleville ihmisille, eläimille ja luonnolle.
  • arvot: haluan tehdä valintoja jotka ovat sopusoinnussa syvimmän ymmärrykseni ja tasa-arvoisen, humanistisen ja ekologisen elämänkatsomukseni kanssa. 
  • ihmissuhteet: vaikka minussa on aimo annos erakkoakin, parhaat fiilikset syntyvät vuorovaikutuksessa. Myös erimieltä olevien kanssa voi kehkeytyä kiinnostavia keskusteluita, kunhan lähtökohtana on molemminpuolinen kunnioitus ja tahto kohdata samalla tasolla.
  • luovuus: olen aina ihaillut ihmisiä, jotka löytävät uudenlaisen tavan ilmaista ja tulkita, jotka johdattavat muita ahaa-elämysten äärelle.
  • huumori: itselläni on usein taipumusta ottaa itseni ja asiat ympärilläni kovin vakavasti. Hyvin ajoitettu ja hyvää tarkoittava huumori toimii aina. Myös silloin, kun vallan sokeuttamien narsistien toiminta tulee saada näkyväksi.
  • taide ja estetiikka: arjen pienetkin asiat voi tehdä esteettisesti ja aisteja hivellen. Harmittavan usein valitsemme lyhytnäköisesti halvan, lyhytkestoisen ja huonolaatuisen tuotteen tai palvelun vain säästääksemme hetkellisesti kustannuksissa.
  • uuden oppiminen ja oppimani jakaminen: haluni ymmärtää maailmaa on suuri ja sen lisäksi haluan jakaa eteenpäin niitä oivalluksia ja tietoja joista itse olen hyötynyt. Tätä kautta on syntynyt kiinnostukseni valmentamiseen ja luennointiin.

Tärkeää on tietysti myös terveys, riittävä toimeentulo, työn ja levon tasapaino ja kiinnostunut asenne elämää ja sen eri ilmiöitä kohtaan, ratkaisukeskeisyys vastaan tulevia ongelmia kohdatessa.

Pitkään minua on kiinnostanut myös se, miten yhdistää kohtuullinen tyytyväisyys vallitsevaan tilanteeseen ja intohimoinen pyrkiminen eteenpäin, sekä se ettei tarvitsisi odottaa liian pitkään (huonovointisuuteen asti), kunnes löytää riittävästi motivaatiota muuttaa asioita.

Advertisement

1 thought on “Teppo Ali-Mattila

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s